Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[Download] "Benjamins konst" by Pia Lebsund " eBook PDF Kindle ePub Free

Benjamins konst

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Benjamins konst
  • Author : Pia Lebsund
  • Release Date : January 29, 2015
  • Genre: General Nonfiction,Books,Young Adult,
  • Pages : * pages
  • Size : 15474 KB

Description

Benjamin har disintegrativ störning en sÀllsynt form av autism. Det tog lÄng tid att fÄ rÀtt diagnos men hÀr berÀttar jag om hur han började stÀlla ut sina bilder som en process att uttrycka sig.



Det började med att han följde med mig pÄ ett konstlÀger dÀr jag först mÄlade och han fick vara i miljön och ta in olika sÀtt att uttrycka sig pÄ, Är 1990.

BergbygÄrd blev varje sommar en vecka att uttrycka sig Àven för Benjamin tillsammans med andra friska barn. Assistenter följde med frÄn SÀtragÄrdsskolan och tog med kunskapen för nÀsta skolÄr.

Jag visionerade detta med Benjamin. HÀr kan du se flera bilder och kommentarer om vad som pÄgick i livet runt processen. Mycket motstÄnd kom dÄ jag lÀrde Benjamin olika fÀrger och sÄg potentialen lÄngt före lÀrare och andra. Benjamin har haft tjugofem konstutstÀllningar med mÄleri och keramik som jag sponsrat och utbildat honom med.

Han stÀllde redan ut pÄ vÄrsalongen för ungdomar Är 2000 pÄ Liljevalchs. Nu finns ett verk "hÀxan" pÄ KonstnÀra" över sommaren i Uppsala som Àr hans femte dÀr.

Benjamin har sedan flera Är kunnat spela pÄ instrument som Àr anpassat till olika fÀrger istÀllet för toner. Hans morfar försökte fÄ honom att spela pÄ olika strÀnginstrument som liten men det var för svÄrt.

FÀrgerna Àr ocksÄ ett sÀtt som han med stor sÀkerhet kan beskriva sin omvÀrld med. Han har sitt veckoschema i olika fÀrger och vet att jag hÀlsar pÄ honom pÄ rosa dag, lördag och att jag skypar med honom pÄ vit dag. Han förstÄr inte dagar pÄ nÄgot annat sÀtt.

NÀr vi Är i city sÄ kan jag frÄga efter olika saker som vi ser och frÄga efter fÀrg och vet dÄ att han sett samma sak som jag. FÀrg pÄ hus, bilar, klÀder, hÄrfÀrg, ögonfÀrg, hundar och katters fÀrg pÄ sina pÀlsar, grön eller röd gubbe vid övergÄngsstÀllen och mycket mer.

Olika matrÀtter, frukt, bÀr, grönsaker. Ja hur hade det varit om jag inte lÀrt honom fÀrgerna? Det har inte varit lÀtt att fÄ till det dÀr han vistas med samma intresse för fÀrger och kommunikation. Det har varit en svÄr process att gÄ igenom.

Jag har coachat barn i att komma igÄng med fritidsaktiviteter i mitten pÄ 90-talet och Àven infört aktiviteter för Benjamin i hans skolor, fritidsverksamheter, korttidsboende och dagliga verksamheter. Stora kunskapsluckor har varit svÄra att överbrygga.

Benjamin hade en keramiker i ett par Är som han sponsrade dÄ det inte fanns nÄgot annat alternativ i hans dagliga verksamhet. Förra Äret kÀmpade jag fortfarande.2:a upplagan korrigering.


Free Download "Benjamins konst" PDF ePub Kindle